Image

Behandlingar | Prima Vitalus - för ett gladare och friskare liv

FUNKTIONSMEDICIN/NÄRINGSTERAPI

Vår hälsa och åldrande hänger samman med att kroppens fysiologiska, psykologiska men även anatomiska och biokemiska funktioner förändras och försvagas.

Din hälsostatus är beroende av gener, kostvanor, arbete, relationer, stress, frisk luft och vatten livsfilosofi/livsattityd

Funktionsmedicin/Näringsterapi som terapiform utgår från att med hjälp av näringstillskott ta hänsyn till kroppens processer, faser och besvär som är tätt sammankopplade med det ovannämnda. Trots att sjukdom inte uppstår endast på grund av brist på vitaminer och mineraler så är förbättring av kosten och ett balanserat intag av näringsämnen ett kraftfullt sätt att förebygga samt vända på sjukdomsprocesser.

Ändrade jordbruksprocesser , livsmedelsproduktion, hantering av livsmedel tillsammans med ökad miljöbelastning belastar och försvårar kroppens självläkande potential.

Näringsterapi ökar istället din självläkande potential genom en förnyelse av kroppsvävnad och funktioner. På så sätt får kroppen självmant energi för att förebygga och vända på olika sjukdomsprocesser. Funktionsmedicin möjliggör för dig att kolla upp din hälsostatus och känna dig trygg med din hälsa.

BOTANISKA EXTRAKT

Örtmedicin är den äldsta och mest beprövade läkekonsten. Sedan minst 50.000 år har örter använts för att stärka människans vitalitet och och finns därför även i våra ört- och läkemedel. Utan naturens läkekraft hade vi inte överlevt.
Intresse och behov har ökat kraftigt den senaste tiden.

De tusentals studier som redan har gjorts bekräftar både effekterna och örternas läkande förmåga samt ger svar på hur örterna verkar.

Ett ökat behov och intresse ställer även krav på kunnig vägledning vad gäller användning, dosering eller lämplighet vid eventuell kombination med ordinarie läkemedel.

STRESSHANTERING

Känslor är betydelsefulla för vårt liv och de är något vi ska vara glada för .De fungerar som livets GPS som styr oss dit vi vill och kan därför sägas vara vår starkaste drivkraft. Utan dem är vi inte mänskliga. De är basen för allt som gör livet värt att leva – vårt sociala samliv, motivationen, kärleken, realtionen, kreativiteten.

Att inte övermannas av alltför många negativa känslor är viktigt inte minst för att kroppen ska må bra och behålla sin vitalitet.

Fysiologiska förändringar vid negativa känslor är ökat blodtryck, hjärtat slår snabbare och det blir sämre matsmältning samt mindre insulinproduktion från bukspottkörteln. Det kan bli försämringar även för immunförsvaret samt hormonell balans. Allt detta påskyndar vårt åldrande med allt vad det innebär.

Därför är det viktigt att bevara konstruktiva beteenden som minskar vår rädsla och oro och uppleva istället mera av glädje och förnöjsamhet.

KOSTRÅDGIVNING

VILKEN KOST ÄR BRA JUST FÖR MIG ?

De flesta har någon krämpa som hos vissa fall blir till och med kronisk.
Samtidigt finns det en uppsjö av dieter och löpsedlar som lovar mycket. Frågan som ändå kvarstår ,är obesvarad och som många ställer sig är: Vilken kost är bra just för mig ?

Vi hjälper dig inte endast att hitta rätt i dietdjungeln utan även hittar den kost som just din kropp mår bäst utav.

AKUPUNKTURBEHANDLING

Om det uppstår problem på ett eller annat ställe i kroppen , reagerar samtidigt punkter på en massa ställen, som har förbindelse med den sjuka delen. Akupunktören kan då behandla sjukdomen med att sticka en nål i dessa punkter, som många gånger ligger långt borta från det sjuka stället.

Längs meridianerna och på vissa andra ställen på och i kroppen finns det små kristaller / sandkorn. Dessa blir elektriskt aktiva där meridianerna kommer upp till ytan av kroppen. De kallar man akupunkturpunkter.

SMÄRTBEHANDLING

De vanligaste problemområden som kräver smärtbehandling är frusen axel , ischias , migrän, bäckenbottensmärtor, idrottsskador, fibromyalgi, hälsporre, ländryggen, menssmärtor samt andra kroniska smärtor.
Det gäller även smärtor efter olika operationer eller smärtor som är svårdiagnosticerade.

Du får behandling inte endast av smärtor utan vi siktar på orsaken till hela problematiken och använder oss av naturens egen läkningsmetod.

Astma

Allergi

parfym, damm, pollen , päls etc.

Benproblem

åderbråck, domningar, svullnader, restless legs, tunga ben, kalla fötter, knäsmärtor, torra hälar, hälsporre/plantarfasciit, vikande ben, koordination, svårt att lyfta benen. ischias

Hjärt och kärlbesvär

Förebygg.

Hudbesvär

eksem, akne, psoriasis

Infektioner

inklusive bihåleproblematik,

Led och muskel

stelhet i händer o fötter känslig för väder etc. problem att böja sig, nackproblem vid bilkörning, tappar grejer – dåligt grepp

Mag och tarm

förstoppning, diarré, Ulcerös, Crohns etc..., analklåda,

Minnesbesvär och fokus

inklusive bihåleproblematik,

Svettningar

dagliga, nattliga, svettiga händer, övergångsbesvär...nattliga värmevallningar

Smärtproblematik

frusen skuldra/axel , fibromyalgi , ländryggen, ischias , menssmärtor, migrän , andra kroniska smärtor

Sömnbesvär

vaknar i varg timmen , svårt att somna om , malande tankar eller vaknar före väckarklockan ?

Sötsug och vikten

Trötthet och utmattning

slut på helgerna, kvällar , efter lunchen eller redan på morgonen?

Ögonbesvär

grusiga, svidande ,torra ögon, förebygg diverse ögonsjukdomar såsom gråstarr , glaukom, etc. problem med mörkerseende

Ökad livskvalitet

för ADHD drabbade

Kvinnliga och manliga besvär | Prima Vitalus - för ett gladare och friskare liv

PMS / PMDS

Övergångsbesvär

parfym, damm, pollen , päls etc.

Menstruations problematik

åderbråck, domningar, svullnader, restless legs, tunga ben, kalla fötter, knäsmärtor, torra hälar, hälsporre/plantarfasciit, vikande ben, koordination, svårt att lyfta benen. ischias

Underlivet

slemhinnor, flytningar etc.

Sexlust

slut på helgerna, kvällar , efter lunchen eller redan på morgonen?

Ömma bröst

Hormonell balans

Kissande problematik

Förstorad prostata

Stress | Prima Vitalus - för ett gladare och friskare liv

Oro och nedstämndhet

Sorg och separation

Som anhörig

till långvarigt sjukdomsdrabbade ex alzheimer, autism etc..

Efter olyckor

ex. Bilolycka , efter stroke etc

Prima Vitalus för ett gladare och friskare liv

För dig som söker att stärka din hälsa, vill orka mer, önskar att leva livet fullt ut,
erbjuder Prima Vitalus under ledning av diplomerad näringsterapeut hälsokonsultation,
avancerade hälsoanalyser, kroppstester samt vitamin /mineral och örtterapi för att öka din vitalitet och livskvalité.

Prima Vitalus

Hälsoföretaget Prima Vitalus främjar din hälsa och välbefinnande genom att erbjuda skräddarsydda behandlingar som stöd för   kroppen och själen på naturlig väg.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just dig!

Viktiga behandlingar