Image

Andras erfarenheter | Prima Vitalus för ett gladare och friskare liv

ASTMA-BLODTRYCK-PSORIASIS - VIKT Jonas 56 år
När jag sökte för hjälp kände jag mig låg och hade stora bekymmer både med astma och högt blodtryck. Dessutom hade jag svår psoriasis som jag fick smörja med salvor flera gånger i veckan.

Idag känner jag inte av astmabesvären alls, psoriasis är nästan helt borta och blodtrycket har gått ner. Mycket av glädjen har kommit tillbaka, jobbet funkar bättre och jag har fått mera ork till att leva och resa med familjen. Ett bonus med terapin är att jag gått ner i vikt.


SÖMNPROBLEM – SVÅRT ATT VARVA NER
Jag sökte för sömnsvårigheter och kände mig uppjagad med stor inre stress. Upplevde att det var svårt att varva ner eller koppla av . Hade haft dessa bekymmer cirka ett år när jag sökte för hjälp men redan efter två veckors behandling mådde jag mycket bättre, sov på nätterna, kunde sortera tankarna, fick lugnet tillbaks och även fokus. Det var verkligen skönt att få tillbaks glädje både på jobbet och i privat livet.

Nu efter 3-4 månaders behandling sover jag gott utan behandling ! Jag trivs med livet och tycker att det är roligt att jobba igen.


DAMM – PARFYM -PÄLS ( Multipel kemisk överkänslighet ) Inger 47 år
Under en längre tid har jag kämpat med överkänslighet mot allt vad damm, parfym och djurpäls heter..så kallad multipel kemisk överkänslighet MCS. Upplevde ständiga bekymmer med känsliga luftrör, hettande kinder, huvudvärk, ledvärk, svullna fötter, trötthet och dålig sömn. Har provat både vanlig medicinering och kinesiolog.

Idag är jag mycket mindre känslig mot kemikalier, piggare, mår bättre i kroppen och faktiskt även mindre irriterad i humöret och snällare hemma.


MÅNGÅRIG MIGRÄN Maria 42år
För min del har behandlingarna på Prima Vitalus varit till stor hjälp då jag äntligen fått ordning på min migrän som plågade mig ganska ofta trots medicinering. Migrän blev alltmer oförutsägbar och gjorde även att jag var alltmer rädd att köra bil tills jag slutade helt och hållet med det.

Behandlingen på Prima Vitalus kändes trygg och ganska snart gav det resultat. Jag mår bra idag och kan planera min tillvaro på ett helt annat sätt. Dessutom funkar det bra att köra bil igen. Jag har därför rekommenderat behandlingar till andra.


MIGRÄN – SÖMNSVÅRIGHETER – UTBRÄNDHET Jenny 40år
När jag kom till Ellicia på Prima Vitalus för första gången hade jag ingen ork och energi. Jag hade varit dålig i många år såsom muskelspänningar, migrän, sömnsvårigheter och utbrändhet. Genom kostanalysen fick jag reda på vilken kost försvagade mig och att det för min del inte var bara gluten.
Genom blodprovssanalyser hos Ellicia har vi sett saker i blodet som jag har kunnat läka med hjälp av naturlig medicin såsom vitaminer och växtextrakt. Det har varit en fantastisk resa. Jag har fått en förståelse för vad som händer i min kropp. Genom uppföljning har jag både sett resultat i mikroskopanalysen och känt förbättringar. Jag är så tacksam. Jag har fått så mycket hjälp och tips av Ellicia. Hon är en underbar och varm person. Jag har stort förtroende för henne.


IBS – UTMATTNING – ORO Martin 37år
För min del var IBS – ständiga magproblem, utmattning både fysiskt och psykiskt ett stort hinder i mitt arbete samt mitt privata liv. Jag fick ta en dag i taget så livet var jobbigt och jag upplevde allt oftare återkommande inre oro.

Behandlingar på Prima Vitalus har hjälpt mig att få tillbaks livsglädje, känna mera lugn och bli mera stresstålig. Ja känner mig starkare både fysiskt och psykiskt och mina IBS problem är nästan helt borta. Så visst har livskvalitén ändrats avsevärt. Och jag vill därför gärna rekommendera behandlingen till folk med liknande problem eftersom jag vet att det gör bättring.
MÅR MAN BRA SÅ BLIR ALLT ROLIGARE !


PSORIASIS – LEDER -TRÖTT Astrid 65 år
Kände mig länge trött och hängig innan jag började behandlingen men redan efter 2-3 veckor kände jag mig piggare. Upplever att jag redan efter två besök är mjukare i lederna, mindre problem med kissande och bättre sömn. Glad över att psoriasisen både i armågarna och i lederna blev bättre. Inombords känns det lugnare, inte lika stressigt.


FIBROMYALGI Doris 60år
Jag har haft mångåriga problem av smärta. Har behövt både smärtstillande, vila och massage men idag har jag oftast inte behov av massage fast jag jobbat mycket. Tar inget smärtstillande längre så idag är jag en glad människa. Det vart stor skillnad på livskvalitén.


SMÄRTA I ARMEN – SVULLNA FÖTTER Peter 61år
Bekymmer jag sökte för var att jag hade ont i hela armen vilket gjorde att jag vaknade på nätterna om jag sov på fel sida. Det gjorde att jag kände mig ofta trött eftersom jag inte kände mig utvilad. Det gjorde att det var trögt på morgnarna och jag fick inte så mycket gjort på förmiddagarna. Dessutom hade jag ständiga problem med svullna och trötta fötteroch det var stora bekymmer att få på mig skorna.

Redan efter några behandlingar känns det jättebra i armen och svullnaden i fötterna har minskat med 80%. Jag har även fått tillbaka mycket av mitt ork, blivit piggare och fått tillbaka lusten att umgås med mina vänner.


UTBRÄNDHET – LIVSLUST – STRESS Arne 70år
Jag sökte för utbrändhet och för att jag inte orkade med livet längre. Den här sjukdomen tryckte ner mig totalt eftersom jag inte kunde fungera längre i vardagen. Trots min sociala läggning började jag även få allt svårare att umgås och orka vara social.

En månad efter första kuren med näringsmedicin kände jag en tydlig skillnad åt rätt håll.I dag drygt ett år senare serlivet mycket ljusare ut. Har nu köpt en efterlängtad husbil och orkar jobba 6-7 timmar varje dag trots mina 70åren. Det som kändes svårast under terapin var osäkerheten om det skulle funka och om det hade hjälpt någon som varit i samma sits som jag. Idag kan jag konstatera att mycket av glädjen , livslusten och energin har kommit tillbaks och jag upplever att mitt liv är mycket bra. Tack till Prima Vitalus.


GODARTADE BRÖSTCYSTOR Stina 50år
Har i ett års tid haft återkommande problem med godartade bröstcystor i bägge brösten. Trots punktering kunde de ibland återkomma redan efter 3 veckor. Brösten var ömma , glädjen försvann , privatlivet vart sämre och jag vart orolig
över att läget inte ville stabilisera sig.
Idag har jag bokstavligen varit fri från detta i hela två år! Fantastiskt otrolig känsla. Hoppet har kommit tillbaks och mycket av min glädje och privata livet också : )


KLÅDA – FLYTNINGAR Kristina 39 år
Jag hade klåda i underlivet och flytningar under en längre tid. Har behandlat svampen med olika läkarföreskrivna preparat, ändå återkom flytningarna och klådan allt oftare.Det är då jag bestämde mig för att prova en annan behandling. Jag had inget att förlora.

Jag har fått väldigt mycket hjälp på Prima Vitalus. Jag har inga flytningar och klåda alls. Men det är viktigt att man verkligen är konsekvent med behandlingen. Till och med svullnaden runt magen har blivit bra. Sammantaget har det lett till att jag mår bättre även känslomässigt. Förut kände jag att det inte finns hopp att bli bättre, men nu känner jag att allt är möjligt om man vill. Jag känner mig glad och tacksam för att jag har gjort den behandlingen.


UTMATTAD – ÅNGEST -DEPRESSION Linda 40år
Jag sökte för att jag under en period av 4-5 år varit utmattad psykiskt och kroppsligt och kände att jag inte kom framåt med den hjälp jag tidigare fått. Jag var mycket orkeslös, ledsen, hade ont i magen, ont i huvudet, upplevde ångest mm. Detta har hindrat mig från att arbeta fulltid, delta i fritidsaktiviteter och sociala tillställningar. Tidigare hade jag sökt hjälp inom vården och hos homeopat.

Jag har absolut upplevt nytta och bättring med behandlingarna på Prima Vitalus. Jag känner mig mycket piggare, lugnare, starkare och gladare nu. Framförallt sover jag mycket lugnare och bättre på nätterna. Känner mig mer utvilad när jag vaknar och då funkar allt bättre.
Jag har också upplevt en enorm förbättring vad gäller magen som tidigare var konstant smärtsam, uppsvälld och illamående.


HJÄRTKLAPPNINGAR – DOMNINGAR – FRUSENHET -FÖRSTOPPNING – ISCHIAS Ingrid 83 år
Jag led av otrolig förstoppning varje dag, trötthet och domningar i benen. Mina ofta återkommande hjärtklappningar gav mig mycket oro för eventuell TIA attack.

Idag känner jag mig mindre stressad, ingen förstoppning och lider inte längre av ischias. Domningarna är inte helt borta ännu men mycket bättre. Frusenheten i hela kroppen och frusna fötter vid läggdags har blivit mycket bättre. Och hjärtat är lugnt. Inga hjärtklappningar eller kramper mer. Är så glad att kroppen kunde återhämta sig trots min höga ålder ( 83 år ). Jag är glad att jag kan fortsätta vara aktiv.


UTMATTNINGSSYNDROM – FEBER Jessica 44år
Jag var helt slut, trött ,matt och hade blivit diagnostiserad med utmattningssyndrom. Jag hade även problem med feber som inte relaterade till förkylning eller liknande. Dessa problem kom smygande tills jag till slut inte kunde utföra mitt jobb ordentligt utan till stor del var sängliggandes. På vårdcentralen kunde de inte hitta något fel på mig och jag fick därför ingen hjälp.
Genom att lägga om kosten och läka immunförsvaret har jag fått mitt liv tillbaka. Jag orkar mera, kan fokusera igen och febern är borta. Resan tillbaka tog cirka ett halvår.


SMÄRTA – VIKT - ÅNGEST Malin 22år student

Jag hade kraftiga magsmärta och kramp i magen när jag åt. Dessutom hade jag tappat 20kg på mindre än ett halvår. Läkarna gjorde alla undersökningar på mig och hittade inget fel. Jag fick starka värktabletter med morfin i cirka ett halvår för att dämpa smärtan.
Jag kände att jag blev väldigt virrig, hade minnesluckor vilket påverkade mina studier och mitt samliv med min sambo. Vänner upplevde mig som drogpåverkad och jag sov bort mycket av min tid. Jag mådde psykiskt dåligt av detta . Jag blev deprimerad, fick ångest och blev nästan självmordsbenägen.

Jag har fått mycket hjälp på Prima Vitalus. Jag fick bukt med smärtorna och jag kunde börja avvänja mig från morfintabletterna. Jag slapp att oroa mig för varför läkarna inte kunde hitta felet. Jag började fundera och funka som en normal människa igen.
Idag har jag en enorm livsglädje och känner mig starkare psykiskt än jag varit på väldigt länge. Hela min vardag fungerar bättre och jag har kunnat fullborda mina studier utan problem.


SMÄRTA/VÄRK I KROPPEN – AVSAKNAD AV GLÄDJE Josefin 35år

När jag sökte för hjälp var det framförallt att jag hade värk i kroppen och att mycket av livsglädjen var borta. Känslomässigt var det mycket jobbigt och det mesta gick på sparlåga.

Jag har fått mycket hjälp och har mycket mindre värk efter bara två behandlingar. Jag känner mig lättare i kroppen . Kännslomässigt känner jag mig gladare och grubblar inte på allt . Hela tillvaron blivit lättare i både vardag och fritid. Jag ser ljusare på framtiden och upplever mer harmoni i tillvaron.


STRESS EFTER BILOLYCKA – TRÖTTHET -FÖRTVIVLAN Karin 65år
Jag hade en långvarig stressperiod, med bland annat en bilolycka bakom mig och kände till slut att jag inte orkade med någonting. Orkade inte ens att promenera,sömnen var dålig, glädjen började avta och förtvivlan började öka. Innerst inne kände jag mig splittrad och började förlora tro på framtiden. I min vardag var allt färre saker som jag upplevde funkade och dagen kändes som en oändlig radda av plikter och små detaljer.

Efter behandlingen på Prima Vitalus fick jag tillbaka mitt fokus, ork och struktur i min vardag. Det blev lättare att organisera saker igen. Även livsglädjen kom sakta men säkert tillbaka. I dag känner jag att jag kan styra mitt liv i mycket större omfattning igen . Jag känner mig stark både fysiskt sett och på det inre planet.


TRÖTTHET – SÖMNBESVÄR – MOTIVATION Markus 56 år
Jag har under en längre tid upplevt att jag kände mig trött och hade dålig ork. Till råga på allt började besvären med sömnen återkomma allt oftare. Känslomässigt upplevde jag ingen glädje och hade dålig motivation mot vad jag hade när jag var yngre. Hade svårt att se fram emot något. All kraft gick åt till arbete och det fanns ingen lust till socialt umgänge eller att göra roliga saker.

Idag så sover jag mycket bättre och arbetet känns inte lika betungande. Det känns även lättare och roligare att arbeta. Numera kan jag återigen se fram emot att göra saker jag har utbyte av på fritiden. Jag känner att jag haft mycket nytta av terapin. Möjligheterna till hjälp är betydligt större än jag först trodde.


EKSEM – MAGSMÄRTOR Ulla 62år
20 år sedan började jag använda laktosfria produkter efter en matförgiftning. Jag undvek även gluten i möjligaste mån. Jag vart något bättre i magen men helt bra i magen var jag aldrig. Dessutom fick jag allt oftare eksem och olika utslag. Hade vänner som tagit kostanalysen och ville prova det med. Det lönade sig eftersom magen funkar numera och eksemen är helt borta sedan ett år. Min rekomendation till andra är : ”Gå inte omkring med ont i kroppen och en problemmage !”


TINNITUS – STICKNINGAR I BENEN – ASTMA – FOKUS Mia 45år
Jag hade svårt att fokusera, kände mig fumlig och hade stickningar över bröstet och i benen. Dessutom allergibesvär i öron och ögon , hög puls, astmabesvär och värk i kroppen.
Idag har jag endast lite allergibesvär kvar. Känner mig pigg, fokuserad och lugn på insidan. Och det är skönt att det är mycket mindre med tinnitus. Inte alls lika störande i den omfattningen som förut.


HÅRAVFALL – ALOPECI: FÖRE – EFTER

ÅDERBRÅCK : FÖRE – EFTER

FÖRSTOPPNING – MORGONTRÖTT - VIKT – SÖMN – SVETTNINGAR Pia 52 år

När jag sökte för hjälp på Prima Vitalus hade jag besvär med svetttningar, upkördhet, svårt att gå ned i vikt, svårt att gå å toa tillfredsställande, svårt att somna ibland och kände mig alltid trött på morgonen. Jag upplevde att jag hade svårt att hinna med och utförde bara det nödvändigaste. Min inspiration och kreativitet gick på sparlåga.

Men redan efter en behandling kunde jag uppleva att mina toabesök är mera effektiva och regelbundna samt att upkördheten har minskat. Det sköna är att jag även gått ner i vikt och svettningar – vallningar har uphört.
Jag uplever att jag fått en ökad livskvalité då jag somnar utan problem numera och upplever flera pigga uppvaknanden. På det stora känner jag att jag hinner mer och vill mer .


KRAMP I BENEN – HÖG PULS – STICKANDE KÄNSLA I BRÖSTET Karin 47år

Jag hade stickande känsla i bröstet, kramp i benen, hög puls och ångest när jag började behandlingen.
Idag känner jag mig mycket lugnare, har mycket bättre fokus och normal puls. Stickande känsla i bröstet är borta och krampen i benen har jag inte haft på länge.

Prima vitalus för ett friskare och gladare liv

För dig som söker att stärka din hälsa, vill orka mer, önskar att leva livet fullt ut,
erbjuder Prima Vitalus under ledning av diplomerad näringsterapeut hälsokonsultation,
avancerade hälsoanalyser, kroppstester samt vitamin /mineral och örtterapi för att öka din vitalitet och livskvalité.

Prima Vitalus

Hälsoföretaget Prima Vitalus främjar din hälsa och välbefinnande genom att erbjuda skräddarsydda behandlingar som stöd för   kroppen och själen på naturlig väg.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just dig!

Viktiga behandlingar