OCH SÅ ANDRAS ERFARENHET HOS OSS...

 

MÅNGÅRIG MIGRÄN   Maria 42 år

För min del har behandlingar på Prima Vitalus varit till stor hjälp då jag äntligen har fått ordning på min migrän som plågade mig ganska ofta. Migrän gjorde även att jag var mer och mer rädd att köra bil tills jag slutade helt och hållet med det : (

 Behandlingen på Prima Vitalus kändes trygg och ganska snart gav den resultat. Jag mår bra idag och kan planera min tillvaro på ett helt annat sätt. Dessutom funkar det bra att köra bil igen. Jag har därför rekommenderat behandlingen även till andra.

 

UTMATTNING & FEBER   Jessica 41 år 

Jag var helt slut, trött, matt och hade blivit diagnostiserad med utmattningssyndrom. Jag hade även problem med feber som inte relaterade till förkylning eller liknande. Dessa problem kom smygande tills jag till slut inte kunde utföra mitt jobb ordentligt utan till stor del var sängliggandes. På vårdcentralen kunde de inte hitta något fel på mig och jag fick därför ingen hjälp.

Genom hjälp att lägga om kosten och läka magen och immunfösvaret har jag fått mitt liv tillbaka. Jag orkar mera, kan fokusera igen och febern är borta. Resan tillbaka tog cirka ett halvår.

 

UTMATTAD - ÅNGEST - DEPRESSION     Linda  40 år                        

  Jag sökte för att jag under en period av 4-5 år varit utmattad psykist och kroppsligt och kände att jag inte kom framåt med den hjälp jag tidigare fått. Jag var mycket orkeslös, ledsen , hade ont i magen, ont i huvudet, upplevde ångest m.m. Detta hade hindrat mig från att arbeta fulltid och delta i fritidsaktiviteter och sociala tillställningar. Tidigare hade jag sökt hjälp inom vården och hos homeopat.

Jag har absolut upplevt nytta och bättring med behandlingarna på Prima Vitalus. Jag känner mig piggare, lugnare , starkare och gladare nu. Framförallt sover jag mycket lugnare och bättre på nätterna och känner mig mer utvilad när jag vaknar och då fungerar allt bättre.

Jag har också upplevt en enorm förbättring vad gäller magen som tidigare var konstant smärtsam, uppsvälld och illamående.

 

 

 

HÅRAVFALL : FÖRE - EFTER     Jenny 24år

      

 

SÖMNPROBLEM - SVÅRT ATT VARVA NER   Christina 56 år

Sökte för sömnsvårigheter och kände mig uppjagad med stor inre stress. Upplevde att det var svårt att varva ner eller koppla av. Hade haft dessa bekymmer ca 1 år när jag sökte för hjälp men redan efter två veckors behandling mådde jag mycket bättre, sov på nätterna, kunde sortera tankarna, fick lugnet tillbaks och även fokus. Det var verkligen skönt att få tillbaks glädje både på jobbet och privat livet.

Nu efter 3-4 månaders behandling sover jag gott utan behandling ! Och jag trivs med livet och tycker att det är roligt att jobba igen.


 

VÄRK I KROPPEN – AVSAKNAD AV GLÄDJE   Josefin 35år

När jag sökte för hjälp var det framförallt att jag hade värk i kroppen och att mycket av livsglädjen var borta. Känslomässigt var det mycket jobbigt och det mesta gick på sparlåga.

-Känner du att du blivit hjälpt på Prima Vitalus ?
-Ja, jag har fått mycket hjälp då jag har mycket mindre värk efter bara två behandlingar och jag känner mig lättare i kroppen. Känslomässigt känner jag mig gladare och grubblar inte på allt. Försöker lägga saker åt sidan som inte berör mig. Hela tillvaron blir lättare i både vardag och fritid. Jag ser ljusare på framtiden och upplever en mer harmonisk tillvaro.

-Känner du att du skulle vilja rekommendera terapin till andra och i sådana fall varför ?
-Absolut! Om man har haft längre besvär kroppsligt/fysiskt och inget annat hjälper så ska man absolut prova detta.

 

 

UTBRÄNDHET - LIVSLUST -STRESS Arne 70 år, egenföretagare   

Jag sökte för  utbrändhet och för att jag inte orkade med livet längre. Den här sjukdomen tryckte ner mig totalt eftersom jag inte kunde fungera längre i vardagen. Trots min sociala läggning började  jag även få allt svårare att umgås och orka vara social.      

En månad efter första kuren med näringsmedicin kände jag en tydlig skillnad åt rätt håll. Idag , 1 1/2 år senare ser livet mycket ljusare ut. Har köpt en efterlängtad husbil och orkar jobba 6 - 7 timmar varje dag trots mina 70åren.Det som kändes svårast under terapin var osäkerheten om det skulle funka och om det hade hjälpt någon som varit i samma sits som jag. Idag kan jag konstatera att mycket av glädjen, livslusten och energin har kommit tillbaks och jag upplever att mitt liv är mycket bra med tanke på att jag fortfarande jobbar.   Tack till Prima Vitalus.

 

STRESS EFTER BILOLYCKA – TRÖTTHET   Karin 65 år

Jag hade en långvarig stressperiod, med bland annat en bilolycka, bakom mig och kände till slut att jag inte orkade med någonting. Orkade inte ens att promenera , sömnen var dålig,  glädjen började avta och förtvivlan började öka. Innerst inne kände jag mig splittrad och började förlora tro på framtiden. I min vardag var det allt färre saker som jag upplevde funkade och dagen kändes som en oändlig radda av plikter och små detaljer.

-Känner du att du haft nytta av terapin på Prima Vitalus ?
-Jag kände att jag fick tillbaka mitt fokus, fick tillbaka min ork och kände att jag fick tillbaka struktur i min  vardag. Det blev lättare att organisera saker igen. Även livsglädjen kom sakta men säkert tillbaka. Idag känner jag att jag kan styra mitt liv i mycket större omfattning igen och jag känner mig stark både fysiskt sett och på det inre planet.

-Känner du att du skulle vilja rekommendera terapin till andra?
-Definitivt.

 

 

TRÖTTHET – SÖMNBESVÄR – MOTIVATION   Markus 56 år

Jag har under en längre tid upplevt att jag kände mig trött och hade dålig ork . Till råga på allt började besvär med sömnen återkomma allt oftare. Känslomässigt upplevde jag ingen glädje och hade dålig motivation mot vad jag hade när jag var yngre. Hade svårt att se fram emot något. All kraft gick åt till arbete och det fanns ingen lust till socialt umgänge eller att göra roliga saker.

Känner du att du haft nytta och blivit hjälpt av terapin?
- Ja , mycket. I första hand så sover jag bättre och arbetet känns ej lika betungande.  Det känns även lättare och roligare att arbeta. Numera kan jag återigen se mer fram emot att göra saker jag har utbyte av på fritiden.

Känner du att du skulle vilja rekommendera näringsterapi till andra och i sådana fall varför ?
- Ja, definitivt. Möjligheterna till hjälp är betydligt större än jag först trodde var möjligt.

 

 

MAGBESVÄR- ÅNGEST     Malin 22 år, student

Jag hade kraftiga magbesvär och kramp i magen när jag åt. Dessutom hade jag tappat 20 kg på mindre än ett halvår. Läkarna gjorde alla undersökningar på mig och hittade inget fel. Fick starka värktabletter med morfin i ca ett halvår för att dämpa smärtan.

Jag kände att jag blev väldigt virrig, hade minnesluckor vilket påverkade mina studier och mitt samliv med min sambo. Vänner upplevde mig som drogpåverkad och sov bort mycket av min tid.
   Jag mådde psykiskt väldigt dåligt av detta.  Jag blev deprimerad, fick ångest och blev nästintill självmordsbenägen.

Känner du att du haft nytta och blivit hjälpt på Prima Vitalus?
Ja, absolut? Jag fick reda på varför jag fick kramp och smärtor i magen när jag åt vilket gjorde att jag kunde börja avvänja mig från morfintabletterna. Jag slapp att oroa mig för varför läkarna inte kunde hitta felet. Jag började fungera som en normal människa igen.

Idag har jag en enorm livsglädje och känner mig starkare psykiskt än jag varit på väldigt länge. Hela min vardag fungerar bättre.

 

 

ASTMA - BLODTRYCK OCH PSORIASIS          Jonas 56 år, egenföretagare

När jag sökte för hjälp kände jag mig låg och hade stora bekymmer med både astma och högt blodtryck. Dessutom hade jag svår psoriasis
Som jag fick smörja med salvor flera gånger i veckan.

Idag känner jag inte av astmabesvären  alls , psoriasis är nästan helt borta och blodtrycket  har gått ner. Mycket av glädjen har kommit tillbaka, jobbet funkar bättre, jag orkar mera även på fritiden och har fått mera ork till att leva och resa med familjen. Ett bonus med terapin är att jag har gått ner i vikt.

 

ONT I ARMEN-SVULLNA FÖTTER   Peter 61 år

Bekymmer jag sökte för  var att jag hade ont i hela armen vilket gjorde att jag vaknade på  nätterna om jag sov på fel sida. På morgnarna kände jag mig trött eftersom jag inte kände mig utvilad. Det gjorde att det vart trögt på morgnarna och man fick inte så mycket gjort på förmiddagarna.

På dagarna hade jag ständiga problem med svullna och trötta fötter och det vart stora bekymmer att få på mig skorna.

Känner du att du haft nytta av terapin ?
Ja. Efter bara några behandlingar känns det jättebra i armen och svullnaden i fötterna  har minskat med 80%.  Jag har även fått tillbaka mycket  av  mitt ork , blivit piggare och fått tillbaka lusten att umgås med mina vänner  .

 

 

FÖRSTOPPNING – BALLONGMAGE – SVETTNINGAR    -   Pia  51 år

När jag sökte för hjälp hade jag besvär med svettningar, uppkördhet, svårt att gå ned i vikt, svårt att gå på toa tillfredställande, svårt att somna ibland och kände mig alltid trött på morgonen.

Jag upplevde att jag hade svårt att hinna med och utförde bara det nödvändigaste. Min inspiration o kreativitet  gick på sparlåga.

Men redan efter en behandling kunde jag uppleva att mina toabesök är mer effektiva och regelbundna samt att uppkördheten har minskat. Det sköna är att jag har även gått ner i vikt något och svettningar/vallningar har upphört.

Jag upplever att jag fått en ökad livskvalité då jag somnar utan problem och upplever flera pigga uppvaknanden . På det stora hela känner jag att jag hinner mer och vill mer.

 

 

IBS  - UTMATTNING - ORO     Martin 37år

För min del var IBS - ständiga magproblem , utmattning både fysiskt och psykiskt ett stort hinder i mitt arbete och mitt privata liv. Jag fick ta en dag i taget då livet var jobbigt och jag upplevde allt oftare återkommande inre oro. 

Behandlingar på Prima Vitalus har hjälpt mig att få tillbaks livsglädje, känna mera lugn och bli mera stresstålig. Jag känner mig starkare både fysiskt och psykiskt och mina IBS problem är nästan helt borta. Mår man bra så blir allt roligare! Så visst har livskvalitén ändrats avsevärt.

När upplevde du att det blev en förbättring av din hälsostatus ? Efter två besök kände jag en allt tydligare skillnad åt rätt håll.

Känner du att du skulle vilja rekommendera behandlingen till andra och i sådana fall varför ? Självklart till folk med liknande problem eftersom jag vet att det gör bättring.

MÅR MAN BRA SÅ BLIR ALLT ROLIGARE !

 

KLÅDA -  FLYTNINGAR            Kristina 39 år

Jag hade klåda i underlivet och flytningar under en längre tid. Har behandlat svampen med olika läkarföreskrivna preparat, ändå återkom flytningarna och klådan allt oftare. Det är då jag bestämde mig för att prova en annan behandlig. Jag hade inget att förlora..

Jag har fått väldigt mycket hjälp på Prima Vitalus. Jag mår bra nu. Har inga flytningar och klåda alls. Men det är viktigt att man verkligen är konsekvent med behandlingen. Till och med svullnaden kring magen har blivit bra .Sammantaget har det lett till att jag mår bättre även känslomässigt. Förut kände jag att det inte finns hopp att bli bättre, men nu känner jag att allt är möjligt om man vill. Jag känner mig glad och tacksam att jag har gjort den behandlingen.

 

DAMM, PARFYM OCH PÄLS                                       ( Multipel Kemisk Överkänslighet )     Inger 47år         

Under en längre tid har jag kämpat med överkänslighet mot allt vad damm, parfym och djurpäls heter..så kallad multipel kemisk överkänslighet MCS. Upplevde ständiga bekymmer med känsliga luftrör, hettande kinder, huvudvärk, ledvärk, svullna fötter, trötthet och dålig sömn. Har provat både vanlig medicinering och kinesiolog.

Idag är jag mycket mindre känslig mot kemialier, piggare, mår bättre i kroppen och faktiskt även mindre irriterad i humöret och snällare hemma.

 

TINNITUS - STICKNINGAR - ASTMA     Mia 45   

Jag hade svårt att fokusera, kände mig fumlig, hade stickningar över bröstet och i benen. Dessutom allergibesvär i öron och ögon, hög puls, astmabesvär och värk i kroppen.

Nu har jag endast lite allergibesvär kvar .Känner mig pigg, fokuserad och lugn på insidan . Och det är skönt att det är mycket mindre med tinnitus.

GODARTADE BRÖSTCYSTOR   Stina 50år   

Har i ett år haft återkommande problem med godartade bröstcystor.i bägge brösten. Trots punktering kunde de ibland återkomma redan efter 3 veckor. Brösten var ömma och påverkade mycket av både mitt privata liv och glädje. Jag var väldigt orolig över att läget inte var stabilt.  Idag har jag bokstavligen varit fri från detta i hela 2 år ! Fantastiskt otrolig känsla. Hoppet har kommit tillbaks och mycket av min glädje och privata liv också : ) 

 

EFTER TVÅ BESÖK         Astrid  65år                  Kände mig länge trött och hängig innan jag började .Efter ca 2-3 veckor  kände jag mig piggare . Upplever att jag redan efter två besök är mjukare i lederna, mindre problem med kissande och bättre sömn. Bättre med psoriasisen både på armågarna och i lederna. Känner mig lugnare inombords och inte lika stressig .

FIBROMYALGI      Doris 60år 

Har haft  mångåriga problem. Idag har jag oftast inte behov av massage fast jag jobbat mycket. Tar inget smärtstillande längre. Idag är jag en glad människa

 

 

HJÄRTKLAPPNINGAR -     DOMNINGAR - FRUSENHET -FÖRSTOPPNING - ISCHIAS        Ingrid 83 år

Jag led av otrolig förstoppning varje dag, trötthet och  domningar i benen . Mina ofta återkommande hjärtklappningar gav mig mycket oro för eventuell TIA attack.

Detta är bättre idag. 

Ingen förstoppning , känner mig mindre stressad och lider inte längre av ischias. Domningar är inte helt borta ännu men är mycket bättre. Frusenheten i hela kroppen och frusna fötter vid läggdags har blivit mycket bättre. Och hjärtat är lugnt ..inga hjärtklappningar eller kramper mer. Är så glad att kroppen kunde återhämta sig trots min höga ålder. Jag är glad att jag kan fortsätta att vara aktiv .

 

EKSEM - MAGBESVÄR-MATFÖRGIFTNING - KOSTANALYSEN      Ulla 62 år

20 år sedan började jag använda laktosfria produkter efter en matförgiftning.  Jag undvek även gluten i möjligaste mån. Jag vart något bättre i magen men helt bra i magen var jag sällan. Dessutom fick jag allt oftare eksem och olika utslag.

Hade vänner som tagit kostanalysen och ville prova det med. Det lönade sig , eftersom magen funkar numera och eksemen är helt borta sedan ett år. 

Min rekommendation till andra är därför:

"Gå inte omkring med ont i kroppen och en problemmage!"

 

STICKANDE KÄNSLA I BRÖSTET- KRAMP I BENEN OCH HÖG PULS  Karin 45 år

Jag hade stickande känsla i bröstet, kramp i benen, hög puls, och ångest.

Idag känner jag mig mycket lugnare , har mycket bättre fokus och normal puls. Stickande känsla i bröstet är borta och krampen i benen har jag inte haft på länge. 

Vad skulle du vilja säga till andra som inte provat terapin ännu ? Det är en bra sak att prova !

 Boka tid